lenen voor bouwgrond

Wanneer het gaat om lenen voor bouwgrond, dan zal het altijd om grote bedragen gaan. De kosten voor bouwgrond liggen vaak hoog waardoor er een hoog bedrag aan lening of krediet verkregen moet gaan worden. Bouwgrond heeft een hoge aankoopprijs, omdat het tegenwoordig een schaarste is. Bij lenen voor bouwgrond zijn er verschillende mogelijkheden; de lening op afbetaling of de hypothecaire lening. Beide leningtypes zijn geschikt voor geld lenen voor bouwgrond, omdat er hoge bedragen mee geleend kunnen worden om de financiering van de bouwgrond volledig te kunnen voldoen.

Bij een lening op afbetaling wordt gekeken naar de looptijd van de lening. Als er voor bouwgrond geld geleend wordt, dan zal de maximale looptijd van de lening 30 jaar bedragen. Wettelijk mag er geen langere looptijd zijn. Binnen 30 jaar moet de gehele lening, inclusief rente, afgelost worden bij de leningverstrekker. Dit is in principe zeer voordelig, want de grond kan gekocht en afgelost worden voordat er uiteindelijk een huis gebouwd gaat worden. Daarnaast is er geen notaris in het spel bij deze lening waardoor er geen notariskosten zullen zijn en alle administratie een stuk sneller klaar zal zijn.

Bij de hypothecaire lening is het lenen voor bouwgrond gemengd met een langere looptijd, zodat er een langere tijd is om het geleende bedrag af te lossen. Dit is zeer geschikt voor eenieder die graag de tijd neemt om de lening af te gaan lossen. Echter zijn hier wel hogere kosten, omdat er notariskosten gemaakt moeten worden bij deze hypothecaire lening voor bouwgrond.

Gepubliceerd op 08 oktober, 2011

Plaats een reactie of stel een vraag