groene lening voorwaarden

De groene lening is bedoeld om daar energiebesparende aanpassingen aan uw woning mee te financieren, zoals zonnepanelen en dubbele beglazing. Niet ieder investering komt in aanmerking voor een groene lening. Deze moet voldoen aan een aantal voorwaarden.

Zo is het bedrag voor de groene lening beperkt tot een maximum van 15.000 euro per persoon per jaar. Uiteraard is het toegestaan om grotere investeringen te doen. U krijgt enkel 15.000 euro van de factuur vergoed. Zo kunt u dus ook niet meer krijgen, dan uw factuur waard is. U hebt bijvoorbeeld een investering gedaan van 10.000 euro, dan krijgt u dat bedrag als lening en niet meer.

De groene lening werkt met een terugwerkende kracht. Zo moet u eerst een contract tekenen met een geregistreerde aannemer, die de factuur voor de energiebesparende aanpassingen opstelt. De bank betaald aan de hand van deze facturen uw kosten, in vorm van een groene lening.

Om recht te hebben op de voordelen, die de staat stelt, moet u een groene lening afgesloten hebben tot 31 december 2011. Alle contracten, die na december 2011 worden afgesloten vallen buiten deze regeling. Wees er op tijd bij en informeer bij uw bank of bij uw belastingdienst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *