Sociale lening alleenstaande

Alleenstaande zijn is niet gemakkelijk. Het zorgt er voor dat er maandelijks veel minder inkomen binnenkomt dan wanneer men samenwonend is. Alles is relatief gezien dus een stuk duurder in vergelijking met samenwonen. Er kan een sociale lening aangevraagd worden door een alleenstaande om toch extra geld te krijgen. De sociale lening wordt gebaseerd op de hoogte van het inkomen en de grootte van het gezin. Bij een laag inkomen en een groot gezin wordt de lening veel voordeliger dan een hoog inkomen en een klein gezin. Met een sociale lening kan de aankoop van een woning of de verbouwing van een woning gefinancierd worden. Normaal gesproken zou het veel tijd kosten om dit geld bij elkaar te krijgen.

Met de sociale lening voor de alleenstaande kan veel profijt verkregen worden. Om een sociale lening te krijgen moet voldaan worden aan een aantal criteria. Allereerst moet de woning in het Vlaamse deel van België staan. Er mag jaarlijks tussen de €8000 en €48000 verdiend worden. Er mag niet beschikt worden over een woonbare woning op het moment van aanvraag voor de financiering van een nieuwe woning. Elke maand moet er genoeg inkomen binnenkomen om de afbetaling van de sociale lening voor alleenstaande te kunnen voldoen. Wanneer er een lening voor verbouwing van de woning ingediend wordt, dan moet de aanvrager minimaal 20 jaar wonend in deze woning zijn om de sociale lening te kunnen verkrijgen. Indien de aanvrager aan al deze voorwaarden voldoet, dan zal de sociale lening aan de alleenstaande verstrekt worden.

Er zijn verschillende steunmaatregelen die de Vlaamse overheid heeft getroffen voor alleenstaanden die een sociale lening willen. Zo is er de Vlaamse aanpassingspremie, de Vlaasmse verbeteringspremie en de Vlaamse renovatiepremie. Dit zijn allemaal steunmaatregelen voor woningbezitters. Er zijn daarnaast ook nog steunmaatregelen voor huurders. Zo is er de Vlaamse tegemoetkoming in de huurprijs, de tussenkomst huurwaarborg en kunt u wellicht een sociale huurwoning verkrijgen.

Het zijn allemaal maatregelen van de Vlaamse overheid die het mogelijk maken om als alleenstaande makkelijker rond te komen. Een sociale lening is daar een van de steunmaatregelen van.

4 gedachten over “Sociale lening alleenstaande”

 1. Beste,
  ik ben vader van 2 kinderen die gedomicilieerd blijven bij de moeder. De relatiebreuk is een feit en onze huidige woning word gekocht door de moeder van mijn kinderen. Mijn jaarlijks netto inkomen bedraagt 19245,40€ en zou graag eens wat meer informatie verkrijgen omtrent een sociale lening indien ik zelf een woning wil kopen.
  Mvg Tony.

 2. Mijnheer, mevrouw,

  Mijn dochter en haar vriend hebben een 3tal jaar geleden een huis gekocht in Galmaarden.

  Hier dienden nog tal van renovatiewerken aan te gebeuren alsook een bijbouw.

  Zij hebben voor dit alles een lening afgesloten.

  Nu echter gaan zij uit elkaar, en zou mijn dochter graag het huis overhouden.

  Zij heeft er namelijk al een groot kapitaal ingestoken.

  Het is mij echter niet duidelijk of zij een lening bij uw diensten zou kunnen krijgen om het huis over te nemen daar zij al een lening heeft.

  De lening bij uw diensten zou dus zijn om de reeds bestaande lening over te nemen.

  Graag had ik hier meer info over vernomen.

  MVG

  Gratienne Leirens

  moeder van Thessa Gabriëls

 3. Hallo,
  Ik en mijn kinderen zijn heel dringend opzoek naar een lening.
  Ik ben een alleenstaande jonge moeder. Maar overal krijg ik neen omdat ik op mijn laatste aanslagbiljet geen 10000€ van belastbaar inkomen had maar wel 9435,53€. Dit komt door dat ik nog tot maand had gewerkt en dan besloten had om verder te studeren voor een betere toekomst. Nu ben ik als zelfstandige begonnen en gaat het niet omdat het te recent was. Nochtans heb ik een gans jaar 690€ betaalt aan een huurhuis netjes op tijd tot het verkocht was. Nu woon ik noodgedwongen bij mijn moeder in. Zij heeft maar 2 slaapkamers en dus slapen ik en mijn kinderen allemaal op dezelfde kamer. Kan u zeggen dat dit niet evident is, maar het kan niet anders. Wie kan mij toch helpen hierbij. Begin echt wanhopig te worden nu. Graag had ik graag meer info gehad over mijn mogelijkheden. Alvast bedankt.

  Mvg Katia

 4. ik ben een aleenstaande vrouw ik heb 1 zoon tijdens mijn scheiding ben ik ook ijnjob verloren ik weet niet hoe ik een huisje kan vinden die ik kan betalen ook al werk ik fultime

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *