sociale lening simulatie

Als u een huis wilt kopen in Vlaanderen, dan heeft u misschien recht op een sociale lening. De sociale lening wordt toegekend aan iedereen, die een lager inkomen hebben en toch graag een eigen huis willen hebben. Hebt u een woning op het oog, dan kunt u op de website van het Vlaamse woningfonds een simulatie doen.

De simulatie is een webformulier, dat u moet invullen. U moet hierin vermelden wat de gewenste afbetaaltermijn is en hoe hoog het gewenste leenbedrag is. U krijgt meteen te zien wat uw maandelijkse afbetaal termijn wordt. Ook krijgt u te zien wat de totale rente zal zijn en wat u uiteindelijk gaat betalen.

We denken al gauw dat de verkoopprijs van de woning het enige is wat u moet betalen. Zo een dergelijk simulatie geeft een duidelijk beeld, wat u bijvoorbeeld binnen een 30 jaar gaat betalen voor een huis. We houden zelf niet meteen rekening met de rente. Wat overigens wel in de maandtermijn wordt opgenomen.

Doe de sociale lening simulatie en bekijk wat de mogelijkheden zijn voor u. Komt u inderdaad goedkoper uit, dan dat u een hypotheek afsluit bij een bank? Kom niet voor een verrassing te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *