sociale lening voorwaarden

Bent u van plan om een woning te kopen, maar uw inkomen is net niet genoeg om een hypotheek af te sluiten? Dan is de sociale lening misschien wel wat voor u. De Vlaamse overheid stimuleert het kopen van woningen. Ze willen, dat iedereen een eigen huis heeft. Zo streven ze ernaar om de problemen rondom huisbaas en huurder te verminderen.

De leningen zijn gebaseerd op een 30 jaar aflossing en hebben een veel lager rentevoet. Zo is het betaalbaar voor iedereen. Ook gaan de kosten voor de notaris ruim met 50% naar beneden.

Natuurlijk zijn er voorwaarden aan verbonden. Niet iedereen, heeft er recht op. Om in aanmerking te kunnen komen voor een sociale lening moet u rekening houden met het volgende;

–       Het huis wat u wilt kopen mag niet duurder zijn dan 213.000 euro, heeft u kinderen, dan mag u dit bedrag verhogen met 10.000 euro per kind

–       Het huis dat u wilt kopen, moet zich bevinden in Vlaanderen

–       U mag nog geen eigenaar zijn van een woning, dit moet uw eerste zijn

–       De lening mag maximaal de geschatte waarde van de woning zijn

Voldoet u aan deze eisen, vraag dan meteen de sociale lening aan.

6 gedachten over “sociale lening voorwaarden”

 1. Geachte,

  Ik ben geen eigenaar van een woning, woon nog steeds bij mijn ouders. Ik zou een woning in Sint-Niklaas willen kopen. Ik heb geen kinderen ten laste. Indien ik een woning vind van 213000 euro of minder, voldoe ik aan de Sociale Lening voorwaarden.
  Waar kan ik deze aanvragen indien ik een woning vind?
  Dank bij voorbaat voor de info.

  Met vriendelijke groeten,

 2. Ik wil 100% lenen. dit betekent 160.000 euro over 30 jaar.
  Hoeveel moet ik maandelijks afbetalen?
  Wat is het bedrag voor de notariskosten in deze situatie?
  Wat zijn de kosten voor het opstellen van de akte(verkoop en lening)?
  Welke kosten moet ik nog betalen buiten de kosten voor de notaris en het opstellen van de akten?

  Mvg

 3. Kan ik na een scheiding waarin ik samen met mijn ex-partner een huis had, nu als alleenstaande een sociale lening krijgen voor de verwerving van een eigen woning? De oorspronkelijke woning wordt volledig overgenomen door mijn ex-partner.

 4. geachte ,

  Ik ben geen eigenaar van een eigen woning doe al enkele jaren de nacht… spaarde met home invest een goeje 7000euro ik kon 3 jaar geldeden 125000 euro lenen nu na opslag en met een eigen appartement op het oog kreeg ik in de bank te horen dat ik door nieuwe richtlijnen maar 80000 meer kan lenen ik zou toch graag die nieuwbouw kunnen kopen en eindelijk mijn eigen stek hebben

  mvg en hoogachting

 5. beste,
  ik ben alleenstaand .
  ik wil een huis kopen van 165000eur en zou hiervoor willen lenen bij jullie.
  ik heb vast werk en verdien 1600eur per maand.
  kunnen jullie mij aub verder helpen?
  mvg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *