sociale lening woning

Een huis kopen in Vlaanderen wordt gestimuleerd door de Belgische overheid. Ze willen iedereen een gelijk kans geven om eigenaar te kunnen worden. Ook de minderbedeelden in de Vlaamse maatschappij. Wilt u een huis kopen en u komt te kort aan middelen, vraagt u dan een sociale lening woning aan bij uw Vlaamse woningfonds.

U kunt tot een bedrag van 213.000 euro lenen voor een maximum termijn van 30 jaar. Hebt u kinderen, dan mag u daar nog eens 10.000 euro bovenop tellen per kind. Uw aanvraag wordt snel in behandeling genomen en binnen zeer korte tijd bent u eigenaar van uw eigen woning.

De sociale lening heeft meer voordelen, dan u in eerste instantie ziet. De notariskosten worden met de helft verminderd. Dat scheelt u ook nog eens duizenden euro’s. Iemand met een sociale uitkering zou zonder de sociale lening geen recht hebben op een hypotheek. Nu krijgt u zelfs voorrang als u kinderen heeft.

Het is uiteraard niet de bedoeling, dat u een huis gaat kopen om het te verhuren. Dat is niet toegestaan. U bent verplicht om de eerste jaren na de koop zelf in het huis te wonen. Vraag goed naar de voorwaarden.

9 gedachten over “sociale lening woning”

 1. Geachte,

  Ik had graag een sociale lening aangevraagd voor een alleenstaande.
  Waar kan ik een afspraak maken?

  Mvg,

  Colson Ann

 2. Beste,

  Ik ben een alleenstaande persoon en graag had ik meer informatie gekregen over het verkrijgen van een sociale lening:is het mogelijk om een afspraak te maken ter plaatse,

  Mvg,
  Fabienne Van Damme

  1. Beste Fabienne,

   Bedankt voor uw aanvraag. Wij verstrekken zelf geen (sociale) leningen maar geven enkel informatie. Neem contact op met uw lokale bank en zij zullen u alles kunnen vertellen over de sociale lening.

 3. Geachte,

  U mag géén woning bezitten dit moet het eerste zijn.
  Ik ga binnenkort scheiden en zal uitgekocht worden, en zal dus géén eigen woning meer bezitten.
  Kom dan in aanmerking voor soc. lening of niet?

  dank bij voorbaat,
  mvg,

 4. geachte ,

  ik ben een alleenstaande vader van een 12 jarige dochter en een 9 jarige zoon die autisme type 2 heeft .
  vroeger had ik een huis , maar een vervelende vechtscheiding maakte daar een eind aan , betaalde toen maar 375 euro per maand voor het huis af .
  nu moet ik 600 euro voor een vochtig huurhuis betalen en bent het beu . ondertussen heb ik het huis van mijn verhuurster afbetaald .
  this een schande dat de arme geen huis kunnen kopen , maar toch iemand anders zijn huis mag afbetalen , door de te hoge huurkosten .

  kom ik ook in aanmerking voor een sociale lening of niet

  mvg

 5. Geachte,
  Kan u mij het proces uitleggen na indiening van de aanvraag voor een sociale lening (met voorlegging van de documenten ingevuld door de werkgever).
  dank bij voorbaat,mvg,

 6. geachte ,

  Ik ben geen eigenaar van een eigen woning doe al enkele jaren de nacht… spaarde met home invest een goeje 7000euro ik kon 3 jaar geldeden 125000 euro lenen nu na opslag en met een eigen appartement op het oog kreeg ik in de bank te horen dat ik door nieuwe richtlijnen maar 80000 meer kan lenen ik zou toch graag die nieuwbouw kunnen kopen en eindelijk mijn eigen stek hebben

  mvg en hoogachting

 7. Beste,
  Ik ben een 45-jarige alleenstaande vrouw (geen kinderen).
  Ik heb vast werk.
  Kan ik ook een sociale lening voor een appartementje aangaan ?
  Vriendelijke groeten,
  Renata

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *