sociale lening

De sociale lening is in principe bestemd voor iedereen met een laag inkomen. Iedereen, die in België wonen hebben hier recht op. Of het ook echt wordt toegekend is nu net de vraag.

De sociale lening kan worden aangevraagd bij de Vlaamse overheid. Iedereen, die een huis wil kopen, verbouwen of juist wil laten bouwen kan deze lening aanvragen. De overheid wil met de sociale lening juist bevorderen, dat Vlamingen eigenaar worden van hun eigen huis.

Het voordeel van deze lening is dat u een hypotheek kunt krijgen voor een veel lager rentepercentage, dan bij welke bank dan ook in Vlaanderen. Ook rekent de notaris een lager ere loon aan voor zijn diensten. Uiteraard zijn hier wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Zo mag het gekochte huis niet worden verhuurd voor een bepaalde periode en mag u nog niet in bezit zijn van een ander woning.

De hoogte van de lening is afhankelijk van uw thuissituatie. U kunt lenen tot een maximum van 213.000 euro. Dit bedrag gaat per extra kind nog eens 10.000 euro omhoog. U moet er wel rekening mee houden, u krijgt enkel de verkoopprijs van het huis vergoed.

Ga naar uw woningfonds voor  informatie.

2 gedachten over “sociale lening”

  1. Ik heb rond de 6000 euro aan schulden.ik ben alleenstaande mijn loon licht tss 1100_1300euro per maand.hoelang zou ik dat bedrag moeten afbetalen en hoeveel d/maand.

    Grtn,

  2. Dat ligt aan hoeveel geld je per maand overhoudt. Met 1100 a 1300 euro moet je neem ik aan nog je vaste lasten betalen? Huur? Gas, water, licht? Eten? Dan blijft er niet veel meer over. Waarschijnlijk zul je dit terugbetalen in een jaar of 5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *