Waarom een lening simulatie?

Het hoeft geen betoog dat de financiële markt een complexe markt is. Enorm veel aanbieders en nog meer kredietvormen en tarieven. Dankzij een lening simulatie is het mogelijk om het goedkoopste krediet te zoeken. We raden u dan ook aan om altijd even contact op te nemen met meerdere aanbieders alvorens u effectief een contract tekent … In deze tijden zijn er veel aanbieders waardoor de concurrentie stijgt. Als u een lening simulatie maakt, kunt u sneller zien waar u tegen een lager tarief geld kunt lenen. Het kost tegenwoordig weliswaar wat meer tijd om een lening te regelen, maar u hebt dan ook veel meer mogelijkheden om een juiste aanbieder te zoeken en te vinden. Websites zoals de onze, waar u eenvoudig een simulatie kunt maken voor een lening biedt u die mogelijkheid.

Naast aflossing en rente, kunt u bij een lening ook nog gevraagd worden een afsluitprovisie te betalen. Dat is een post die de leningverstrekker in rekening brengt voor het op orde brengen van de lening. Dat bedrag zit dus niet in de lening simulatie verwerkt. Bij sommige leningen hebt u daarnaast de keuze om meer of minder af te lossen, al naar gelang u op dat moment geld nodig hebt of extra geld kunt missen. Ook die zaken zijn niet in de simulatie opgenomen. Die mogelijkheid krijgt u vaak bij een doorlopend krediet. U moet dan vaak minimaal 2% van de uitstaande som van de lening aflossen met een minimum van een bepaalt bedrag. U kunt er dan voor kiezen om ook meer af te lossen van uw lening. De simulatie klopt op dat moment niet meer.

Als u van te voren wilt weten wat u maandelijks moet betalen, dan is dat erg verstandig. U doet er dan goed aan om de simulatie op deze website te gebruiken zodat u inzage krijgt in hoe hoog uw maandlasten zullen zijn. U kunt namelijk wel een lening afsluiten, maar u zit er vaak jaren aan vast. En elke maand opnieuw schrijft de bank geld af van uw rekening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *